Aivoni ilmeisesti tärähtivät viime yönä kotiin tultuamme. Lajittelin pyykkejä matkalta palattua ja taas kerran unohdin täysin, että kylppärin ikkuna oli auki. Nousta täräytin aikamoisella voimalla ylös ja löin pääni ikkunan kulmaan, mahdollisesti kahteen. Sattui ihan sairaasti ja oli vaikea edes hahmottaa, mihin kohtaan pahin isku oli kohdistunut. Kylmäpakkauksella vaimensin kipua, mutta ei sitäkään koko iltaa voinut pitää. Nyt on pää kipeä, olo huono, kallon etuosan kohdalle noussut kipeä, matala turvotus, taaempana kipu vähenee. Olo on huippaava, vaikken horju tai pyörtyile. 

Luin netistä ohjeistusta. Kun en mennyt tajuttomaksi enkä muistaakseni menettänyt muistianikaan, ei liene syytä huoleen. Särky ja huonovointisuus saattavat jatkua monta päivää. Lääkärin pitäisi mennä, jos korvasta tulisi verta tai päänsärky muuttuisi sietämättömän kovaksi tai tajunnan taso alkaisi heitellä. On kyllä  sellainen olo kuin aivot olisivat turvoksissa kallon sisällä. Kai ne jotenkin sitten hölskähtivät. Päivän puuhat piti peruuttaa. Iltapäivällä nukuin tunnin, vaikka yölläkin nukuin tavallista enemmän. Toivottavasti huomenna uskallamme kuitenkin lähteä mökille kauas lääkäreistä. 

Pahinta on, ettei tämä ollut edes ensimmäinen kerta, pahin kylläkin. Päässäni on varmaan useita muistomerkkejä kyseisestä ikkunankulmasta. Miksi sitä ei opi? Aiemmin ei ole ollut näin pitkää huonovointisuutta ja tällaista kipua vaan pikemminkin paikallinen vaiva.  Netissä Salon seudun terveyskeskus neuvoi kansalaisia., että jos on aivotärähdys, ei saisi lukea, käyttää tietokonetta tai katsoa tv:tä, koska ne pahentavat oireita. Ei myöskään alkoholinkäyttöä eikä fyysistä ponnistelua. Mitä ihmettä sitten teen? (No, alkoholinkäyttö ei ollut potentiaalisella puuhalistalla muutenkaan.) Pyykkiä pesin ja ripustin jo kaksi koneellista. Pitäisi kai vain istuskella tärähtäneen näköisenä. (Helppoa toki luonnostaan!) Pakkaamiset jätän suosiolla huomiseen.

Äitini muuten jostain syystä usein muistutti minulle nuorena lauseesta "Uusi vaiva vanhan surma". Miten liekin niin osuva? Selkä ei ole tänään ollenkaan  niin kipeä kuin vielä eilen! Olisi kyllä hauskempi olla vuorotteluvapaalla terveenä kuin raihnaisuuden huippuna.