Johan oli jännittävät eduskuntavaalit eilen! Näyttää siltä, että kansa oli tyytymätön vallitseviin oloihin ja päätti vaihtaa lainsäätäjät.  Nyt on sitten Arkadianmäellä huomattava määrä ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta valtiollisesta päätöksenteosta - eikä kovin paljon kunnallisestakaan. Toivottavasti ovat oppivaisia ja kiinnostuneita eivätkä ns. änkyröitä.

Oma ehdokkaani ei valitettavasti päässyt läpi. Se ei kauheasti tuskaa aiheuta, kun en ehtinyt häneen kovin kiintyäkään, kun tein valintani vasta juuri ennen uurnille lähtöä. Harvoin on ollut näin vaikeaa. Kunnallisvaaleissa teemat ovat paikallisia, ja silloin sekä puolueen että ehdokkaan valinta on helpompaa. Nyt päädyin äänestämään eri puoluetta kuin viimeksi kunnallisvaaleissa.  

Sitä ihmettelin vaalivalvojaisia seuratessani, kun kokoomuksen Hetemaj, maahanmuuttajanainen joka melkein meni läpi, sanoi kopeasti, ettei hän aio kunnallisvaaliehdokkaaksi, kun se on hänelle liian pientä, vaan yrittää uudelleen seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kokemus on aina hyväksi päätöksenteossa, suhteet erilaisiin verkostoihin myös.  Hän taisi harkitsemattomalla sanomisellaan heikentää omia mahdollisuuksiaan seuraavalla kerralla. Muuten hän lienee fiksu ihminen.

Toivottavasti maahan saadaan hyvä hallitus, ja uudet kansanedustajat osoittautuvat sen luottamuksen arvoisiksi, jota heille on vaaleissa osoitettu. Toivottavasti Timo Soinin terveys kestää sen, mitä on tulossa. Hiukan näyttää huolestuttavalta.

Viimeisessä suuressa vaalikeskustelussa ihailin kaikkia puoluejohtajia: olivat asiallisia ja vain paransivat suorituksiaan pitkin matkaa. Vaalituloksen selvittyä he osoittautuivat hyviksi voittajiksi ja reiluiksi häviäjiksi. Niin sitä pitää.