Luin mökillä Anna Janssonin dekkarin Outoja lintuja. Se oli yllättävän hyvä. Aiheena oli Gotlannissa alkanut lintuinfluenssaepidemia, jota vastaan yritettiin taistella ja jonka syitä selviteltiin. Viime syksyn sikainfluenssakohun jälkeen oli kiinnostava huomata, kuinka samanlaisia teemoja kirjailija oli osannut tarinaansa kutoa: tartuntatavat, lääkkeiden riittävyys, rokotukset, hengityskoneiden vähäisyys, hysteeriset ihmisjoukot jne. Vain loppuratkaisu mikrosiruineen oli yliampuvuudessaan pettymys.

Maria Wern on Maria Kallion ruotsalainen vastine - poliisi, joka työn lisäksi kamppailee yksityiselämänsä asioiden kanssa, tällä kertaa lasten huoltajuuteen liittyvien tapaamisten, jotka eivät suju toivotulla tavalla. Muistan aiemmin lukeneeni jonkun muun Janssonin dekkarin, ja siinä Maria Wern oli vielä naimisissa Kristerin kanssa.

Kaipasin luettavaksi jotakin helppoa dekkaria, jota voi mökkipuuhien ohessa lueskella ja viihtyä. Tämä oli juuri sellainen. Saunan kuistille hellepäivänä luettavaksi mitä mainioin. Lukijakunta koostunee pääasiassa naisista - näkökulma saattaa olla miehille liian feminiininen.