Olin lähdössä vanhempien luo. Katselin aikatauluja ja hintoja. Onnibussissa meno lauantaiaamuna 12 €, paluu sunnuntai-iltana 24 €. Junalla samoihin aikoihin ja samankestoisella matkalla yhteen suuntaan halvimmillaan 61 € / suunta, useita kalliimpiakin vaihtoehtoja tarjolla. Kummankohan valitsisin? 🙈
 
Nyt istun onnibussin yläkerrassa pehmeällä istuimella. Matka sujuu mukavasti. Maisemia on hauska katsella täältä hiukan tavallista ylempää. Tuoli on mukavampi ja selälleni vähemmän rasittava kuin junan kovempi penkki. Kallelleen tätä ei voi laittaa, sillä silloin takana istuva rutistuisi. Onneksi minun edessäni istuva pitkä mies ei ole kallistanut omaa tuoliaan. Bussi on mukavasti täynnä. Lähdin Kampista, joten pääsin valitsemaan paikan, ja koska istun käytävän vieressä (tarve jaloitella), kukaan ei pyytänyt päästä viereeni ikkunapaikalle.
 
Ennen lähtöä matkustajat muodostivat Kampissa asiallisen jonon. Mukava onnibussin virkailija tuli paikalle juttelemaan mukavia ja kertomaan, että bussiin pääsee heti kun kuljettaja on pitänyt lakisääteisen taukonsa. Ovet avautuivat 15 minuuttia ennen lähtöä.  Istuttuani jo paikallani tovin sama henkilö tuli pahoittelemaan, että ilmastointi voidaan laittaa päälle vasta lähtiessä, kun ei terminaalissa saa tyhjäkäyttää bussia pakokaasujen takia. Eipä haitannut. 
 
Tämä on toinen matkani Onnibussilla, eikä varmaankaan viimeinen. Tämä kilpailee erittäin hyvin junamatkan kanssa, jos haluaa säästää rahaa. Miinuksena on se, että Helsingissä menee lähes tunti siihen, että pääsen lähtöpaikkaan eli Kamppiin. Palatessa sama juttu, vaikka havaitsinkin onneksi reittioppaasta, että muutaman minuutin kuluttua paluuajasta lähtee meille päin bussi, joka menee 10 minuutin kävelymatkan päähän meiltä. Omalle pysäkille menevää bussia pitäisi odottaa kauemmin. Riippuu tietysti siitäkin, onko bussi ajassa. Junien myöhästelyt huomioon ottaen siitäkään ei saa kilpailuvalttia junan eduksi.
 
Samalla tässä tietenkin kuulee ihmiskohtaloita, jos sattuu puheliaiden ihmisten lähistölle istumaan. 😳  Siltä ei tietenkään välty myöskään junassa. Kunpa muistaisi, kun itse matkustaa kaverin kanssa... ☺️