Minulle on sattunut monta kertaa niin, että tulee sellainen olo, että joku on kenties soittanut, tartun puhelimeeni tarkistaakseni asian, ja silloin juuri se soi. Tai ajattelen katsoa, onko viestejä, otan puhelimen käteeni, ja juuri silloin se piippaa viestin saapumisen merkiksi.  On kuin aivoni ottaisivat tiedon tulevasta vastaan hetkeä ennen kuin puhelinkone ehtii reagoida. Tällaista on sattunut kymmeniä kertoja, ja aina olen hämmästellyt yhteensattumia. 

Tänä kesänä ensi kertaa kuulin, etten olekaan ainoa, jolle on käynyt samalla tavalla. Serkkuni on kokenut samaa, ja hän kertoi ihmetelleensä myös asiaa. Ovatko aivot jotenkin mukautuneet oman kännykän taajuuudelle? Hui.

Tänä aamuna sattui vielä kummallisempi tapaus. Heräsin aamulla aikaisin kesken unen. Siinä olin juuri ollut menossa kampaajani Evan kotiin valkeaan puutaloon korkeiden rappusten päähän, jossa tiestin Seppo Tiitisen odottavan jonkun vakoilijan kanssa. Tapaus oli pitkän seikkailutyyppisen unen loppupuolella, mutta alkua en herätessäni muistanut. (En ole ikinä ennen nähnyt kampaajaani unissani enkä ole hänen kanssaan muuten tekemisissä Tiitisestä puhumattakaan.) No, ei siinä vielä kaikki. Äsken puheln soi, ja kampaajani soitti! Hänen puhelimensa oli väittänyt, että olisin juuri yrittänyt soittaa hänelle! Tosi outo yhteensattuma. Kerroin Evalle nähneeni hänet unessa, mikä tietysti hämmensi häntä entisestään. Mistä on kysymys? Ovatko nämä osoituksia jostakin kummallisesta tekniikka-avusteisesta telepatiasta?