Kumma miten nykyisin aina väsyttää. Samaan aikaan tuntuu, ettei saa enää mitään aikaan ja kaikki tavalliset arkiaskareetkin vievät enemmän aikaa ja voimia kuin ennen. Huolestuttavaa!

Toki väsymykselle on ns. luonnollisia selityksiä. Väsyttää, koska en ole nukkunut riittävästi tai olen heräillyt yöllä jatkuvasti. Niin kävi viime viikolla. Menin iltaisin liian myöhään nukkumaan ja lisäksi heräsin yöllä tunnin välein. Ei ihme, että väsyttää. Tänään nukuin hyvin ja pitkään, mutta se ei riittänyt korvaamaan viikon aikana menetettyä yöunta. Söin eilisiltana raskaan aterian iltamyöhään ja tänään kävimme yllättäen pizzalla. Väsymys sen jälkeen on ollut massiivinen. Nukuin jo päiväunet, mutta edelleen väsyttää ja janottaa.

Ikäkin väsyttää. Nuorempana naureskelin vanhempieni säännölliselle tavalle nukkua päiväunet iltapäivällä. Nyt ei enää naurata, vaan pikemminkin haukotuttaa iltapäivisin. 

Ennen oli monenlaisia harrastuksia ja tekemisiä iltaisin. Nyt yksikin aktiviteetti työpäivän jälkeen väsyttää jo etukäteen. Kahta ei jaksaisi millään. Paras ilta ja viikonloppu on sellainen, jolloin ei tarvitse tehdä mitään, ei ainakaan lähteä kotoa mihinkään. 

Yksi ratkaisukeino väsymyksen vähentämiseen olisi liikkumisen lisääminen. Nytkin olisi ollut kaunis syyspäivä. Harmi, että aika meni kauppareissuun, pizzeriaan ja päiväuniin. Nyt on pakko alkaa jo hoitaa päivän välttämättömiä hommia: pyykit, tiski, siivous, kokeiden korjaus, leipominen... Hohhoijaa, miten yhtäkkiä alkoi väsyttää entistä enemmän!