Arkielämässä käy ilmi yhtä ja toista kummallista.

 

Kävin VR:n sivuilla ostamassa junalippuja. Siellä oli valittavissa perus-, jousto- ja tarjoushinta. Tarjoushinta oli kaikkein kallein! Miksi ihmeessä? Peruslippu 55 e, joustolippu 60 e ja tarjouslippu yli 70 euroa! Kenellekähän erikoistarjoukset ovat tarkoitettu? 

Yritin veturilaisena saada myös mainostettua kesäalennuslippua, mutta eihän niitä silloin ole saatavilla, kun minä matkustan. Huomiseksi tarvitsisin lipun, mutta edullisen lipun saadakseni se olisi pitänyt ostaa 48 tuntia aikaisemmin.   

***

Katselin eilen A-studiota. Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja yritti julkisesti kampittaa Päivi Räsästä. Sama jatkui vielä radion aamuohjelmassa. Erikoinen idea. Varmaan vie loputkin puolueen äänestäjät ja pahimmillaan jakaa kahtia. Vpj kertoi, että olisivat halunneet myös ministerin vaihtaa, mutta ei löytynyt halukkaita. Siis haloo!! Ihan kävi Räsästä sääliksi. Vpj kaiken lisäksi teititteli Räsästä. Eivät siis ole edes sinunkauppoja saaneet aikaan - tai sitten ne on peruutettu. Erikoista nykyaikana. (Taustalla on varmaankin Essayahin loistava eurovaalimenestys. Vpj ei tainnut huomata, että Essayahia kuitenkin äänestettiin mepiksi, ei puolueen puheenjohtajaksi.)  

***

Yritin järjestellä myös mökkireissua ystävän luo. Jo on vaikeaa, kun ei ole autoa käytettävissä. Sinne päin pääsen kyllä toisten kyydissä, mutta kun haluaisin sieltä omalle mökille - mahdottomuus! Suomen maaseudulla ei enää ole joukkoliikennettä, ainakaan kesäisin. Etsin yhteyttä Töysästä Virroille, vaikka silloinkin tarvitsisin taksi- tai muuta kyytiä molemmissa päissä. Matka.fi-ehdotuksien mukaan matkaan kuluisi lyhimmillään 4 h 45 min., kahdella eri junalla ja kahdella bussilla... Kaupunkien välilläkään ei ole liikennettä. Ähtäristä pääsee kerran päivässä Virroille, Alavudelta samoin. Toisesta iltapäivällä, toisesta illalla. Lyhin yhteys Töysästä Virroille oli 3,5 h, mutta siihen sisältyi yli 12 km kävely. Maalla ei voi asua ilman autoa, se on selvä.