Kävin eilen kaksi kertaa kirkossa ja tänään kerran. Eilen ensimmäinen kerta oli työasia eli koulun pääsiäiskirkko ja toinen oman seurakunnan kiirastorstain iltamessu.  Aamun tilaisuus oli muuten oikein hyvä, mutta se harmitti taas kerran, ettei puhe keskittynyt reilusti pääsiäisen merkitykseen. Monelle lapselle koulukirkot ovat ainoita kertoja, kun he käyvät kirkossa, ja mukana ovat ainoastaan ne, jotka ovat kirkon jäseniä tai joilla on vanhempien lupa osallistua hartaustilaisuuteen. Olisi vallan erinomainen tilaisuus kertoa seurakunnan olennaisinta ydinsanomaa. Tällä kertaa erityisesti vielä sitä etukäteen pyysimme, kun olemme kuulleet niin monta tonttuja ja joulupukkia käsittelevää joulupuhetta, pääsiäismuniin keskittyvää pääsiäispuhetta sekä aasiaiheista adventtisaarnaa. Vaan ei - tässä asiassa emme ole pastorin kanssa samalla aaltopituudella. Puhe käsitteli Viron rannikolta merestä löytynyttä korkokenkää. Yhteys pääsiäiseen tuli lopussa: opetuslapsiltakin oli Jeesus hukassa niin kuin joltakin naiselta korkokenkä! Huoh.

Kiirastorstain messu oli päinvastoin hiljentävä ja rauhoittava kokemus. Hyvä puhe, joka käsitteli viimeistä ehtoollista, kristittyjen yhteyttä ja syntien anteeksiantamusta. Sellomusiikki sopi erinomaisesti tilanteeseen, ja alttarin pukeminen mustaan lopussa viritti pitkäperjantain tunnelmaan.  

Tänä aamuna pitkäperjantain sanoma havainnollistui veisuulla ilman urkuja (hyvä kamarikuoro siivitti veisuuta), erinomaisilla musiikkivalinnoilla ja jyhkeällä saarnalla. Tuli hyvä ja seesteinen olo.

Kotona tunnelma ei ole harras ja hengellinen (Armaani imuroi lempimusiikkinsa tahdissa  tullessani kotiin!) , mutta tuntuu hyvältä, että sain aloittaa pääsiäisenvieton seurakunnan keskellä. Sää on mitä parhain ja koko pikku loma edessä. Mukavaa.   

***

Hassu pikku tapaus vielä kirkkoreissun varrelta. Palasin bussilla, kun se sattui tulemaan sopivasti. Matkalla oli poliisin ratsia, jossa myös bussikuskimme puhallutettiin. Samalla kun hän puhalsi ja kuului asianmukainen viheltävä ääni, bussi kallistui toiseen suuntaan - hänen puhalluksensa ilmeisesti kevensi sen verran bussin ilmaa... :-)  Saimme saman tien jatkaa matkaa samoin kuin edellämme ollut autonkuljetusautokin. Ammatilaiset ajavat promilleitta.