Päätin vaihtaa sähköpostiosoitetta, kun entinen vaihtoi omistajaa + hinnoittelua ja siihen kaiken lisäksi alkoi tulvia roskapostia. Vaan johan on hankala prosessi! Sitä jo ennalta uumoillen olenkin pysynyt aika kauan uskollisena käyttäjänä  vuosia sitten käyttöön ottamassani sähköpostipalvelussa. Nyt kuitenkin on siis aika vaihtaa.

Pahinta on, että todella, todella moniin palveluihin on käyttäjätunnuksena sähköpostiosoite. Sen vaihtaminen toiseen ei olekaan aina pikkujuttu. Lisäksi on ihan mahdotonta muistaa kaikkia niitä paikkoja, johon sähköpostiosoite on yhteydenpitokanavana. Olen tähän mennessä vaihtanut osoitteen pariinkymmeneen paikkaan. Joihinkin se käy kätevässti Omat tiedot -osiossa, johon vain vaihdetaan uusi osoite ja klikataan sitten varmistusviestiä, joka tulee uuteen sähköpostiin. Kätevää. Joissakin paikoissa se ei onnistu, vaan pitää rekisteröityä uudelleen tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tai poistua postituslistalta ja liittyä uudelleen. Ja sitten on niitä paikkoja, joista tulee tieto, että käyttäjätunnusta eli osoitetta on mahdoton vaihtaa. Voi voi.

Jos haluaisi irti kaikesta entisestä (tyyliin Jäniksen vuosi), yksi hyvä keino voisi olla sulkea sähköpostiosoite ilmoittamatta siitä kellekään. Saisi olla rauhassa. Tietenkään viralliset tahot eivät siitä tykkäisi, kun laskut jäisivät maksamatta ja asiat hoitamatta. Niin voi käydä nytkin monelle taholle, kun en vain muista kaikkia, keille pitäisi uusi osoite ilmoittaa. (Tulipa juuri mieleen mökin tiekunnan sihteeri...) Katkeaako yhteys lopullisesti?

En ole edes varma päivästä, jolloin vanha osoite lakkaa toimimasta. Ehkä joudun maksamaan yhden kuukauden heidän huippukallista hintaansa, jotta saan lisäaikaa osoitetietojen vaihtamiseen. Tajusin juuri, että kaikille ystäville ja sukulaisillekin pitäisi osoitteenmuutos ilmoittaa. Huhhuh. Aika urakka näin vuoden kiireisimpään aikaan. Taidan siirtyä lepuuttamaan hermojani äidinkielen kokeiden korjaamisen parissa...