Huolestuttavia uutisia ruokarintamalta:

  • Suomalaiset lihantuottajat ovat hätää kärsimässä alhaisten tuottajahintojen takia. Teollisuus ja kauppa vievät yli puolet lihan hinnasta. Suomalaiset eivät käytä turhia antibiootteja ja noudattavat muutenkin sääntöjä, joten hinta nousee suuremmaksi kuin rutiininomaista antibioottilääkitntää käyttävillä kilpailijamaiden tiloilla. Moni suomalainen lihantuottaja harkitsee lopettamista. Voi ei! Minä haluan syödä puhdasta suomalaista lihaa! Kuinka voisin ohittaa teollisuuden ja kaupan ja kantaa roponi suoraan tuottajille? Tietäisin silloin myös paremmin, mitä syön. (MIksi muuten suoramyyntihinnat ovat suuremmat kuin kaupan hinnat, vaikka väliportaat puuttuvat?) 
  • Uusi suuri hitti ruokateollisuudessa ovat nanoteknologialla käsitellyt ruoka-aineet. Koostumis mutetaan toiseksi pilkkomalla tuote nanohiukkasiin. Jassoo. Taas uusi, kallis teknologia, josta intoudutaan ja jota levitetään rahan kiilto silmissä, kunnes joskus (sitten kun on liian myöhäistä) aletaan huomata, mitä haittoja seurauksena syntyi. Näinhän se kävi mm. geenimuuntelun kanssa. Ihmiskunta pilaa omat selviytymismahdollisuutensa totaalisesti. Toiset kuolevat nälkään ja janoon sillä aikaa kun toiset syytävät rahaa turhiin teknologiakokeiluihin. Eivätkö kaikki voisi syödä puhtaampaa ravintoa? Eivätkö köyhät voisi saada asiallista työtä maatiloilla ja viljelmillä sen sijaan, että kehitellään rikkaille maille uutuusteknologiaa?
  • Jotkin lannoitteet sisältävät radioaktiivisia aineita. Joudummeko ravinnon kautta sisältä säteilytetyiksi? Siksikö syöpä lisääntyy? (Olen lukemassa Risto Isomäen pamflettia aiheesta. Palaan asiaan myöhemmin.)