Olin - taas kerran - lähdössä junaan Pasilasta. Jo kotoa sinne bussilla ja junalla matkatessani huomasin, että hätätilanne oli kehittymässä. WC pitäisi löytää. Asia alkoi heti huolestuttaa, sillä Pasilan asemalla on iso remontti menossa, enkä tiennyt, onko vanha asema enää auki. 

 

Asemalla menin hissikammostani huolimatta hissillä uuden tilapäisaseman toiseen kerrokseen. Etsin WC- opasteita, mutta niitä ei näkynyt missään. Seilasin useilla hisseillä eri kohdista alas ja ylös, mutta vessaa tai opasteita ei näkynyt. 

 

Julisteista huomasin, että tänään vietetään vanhan aseman jäähyväisiä. Se on siis auki vielä. Siellä on myös WC, joten sinne! 

 

Vanhalla asemalla oli vilskettä, kun myymälätiloja purettiin. Löysin viimein vessan kohdan, mutta eteen oli ilmestynyt sininen seinä. Voih. Olo alkoi jo olla tuskainen. Olin kuljeskellut jo yli varttitunnin. Päätin mennä takaisin uudelle asemakäytävälle. Muistin nähneeni Subin mainoksen. Siellä ainakin olisi vessakin. 

 

Seurasin Subin nuolia, ja kuinka ollakaan, samassa portaikossa huomasin myös nuolen WC:hen! Piti mennä Subin ovesta sisään, jolloin pääsi välikköön, jossa oli kolme vessaa. Vihdoin! 

 

Mutta ei sinne noin vain menty. Piti soittaa vessanoven numeroon, kuunnella hintatiedote, ja sitten vasta kuului vapauttava summerinääni: ovi aukesi. Pääsin sisään. Pääsymaksu veloitettaisiin puhelinlaskussani! 

 

Huh, aika hankalaa. Suosittelisin, että WC-opasteet lisättäisiin myös muualle kuin ihan WC:n edessä olevaan portaikkoon. Looginen paikka mielestäni olisi esim i-taulu sekä hisseihin osoittavat opastevalotaulut. Paremman puutteessa myös paperinuoli seinällä helpottaisi hätää kärsiviä.