Osuin äsken surffailemaan netissä, ja Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivuilta löysin linkin Helsingin seurakuntien vaalilistasivuille. Sieltä löytyi myös nykyinen seurakuntani! Nyt tiedän paljon enemmän kuin edellisen, kitkerähkön  seurakuntavaalikirjoitukseni aikaan. Tässä seurakunnassa on kaksi listaa: Tulkaa kaikki ja yksi muu. Mukana oli kummankin listan yhdyshenkilön nimi ja puhelinnumero. Hienoa! Toivoa on siis paremmasta informaatiosta kuin aiemmin. Jään odottamaan listojen julkaisua ja ehdokkaiden esittelyjä. Näin nettiaikakaudella se on paljon helpompaa kuin ennen, jolloin oli tyytyminen monisteeseen, jossa olivat vain ehdokkaiden nimet, ei muuta tietoa.

Tunnustan, että kävin kurkkaamassa myös entisen, vireän kotiseurakuntani sivuja. Siellä oli neljä listaa ja jokaisen tavoitteista kuvaukset sekä kehotus ottaa yhteyttä, jos kiinnostaisi tulla mukaan ehdokkaaksi. Niin naapurissa...

Toki on tyhmää vain kritisoida sen sijaan että vaikka tarttuisi puhelimeen ja soittaisi kirkkoherranvirastoon kysyäkseen asioista. Siihen on kuitenkin tosi korkea kynnys. Mikä minä olen kyselemään ja vaatimaan selityksiä. Ja minulla on luultavasti kuitenkin keskivertoseurakuntalaista syvällisemmät tiedot kirkollisista asioista. Jos en itse saa tarvittavia tietoja ja koen ulkopuolisuutta, kuinka sitten sellainen, jolla ei koskaan ole ollut vahvaa yhteyttä seurakuntaan? Ja kuinka voisi olla kiinnostunut vaikuttamaan sellaisen yhteisön asioihin, josta ei tiedä mitään? 

Lehtikirjoituksissa on yritetty innostaa ihmisiä tulemaan seurakunnan yhteyteen vaalien kautta. Minusta olisi parempi tutustuttaa ihmiset ensin seurakunnan olemukseen ja toimintaan, mm. messuelämään, ja sitten vasta pyytää vastuuseen yhteisöstä.