En voi ymmärtää, miten nykyinen hallitus mitenkään voi suunnitella vanhustenhoidon heikentämistä! Hoitajia on jo nyt aivan liian vähän, ja nyt ollaan valmiit siitäkin vähentämään. Kyse alkaa olla heitteillepanosta ja huutolaisajan paluusta. Hoitakoon vanhukset kuka halvimmalla lupaa sen tehdä - laadusta viis. Ammattilaiset karkaavat muihin hommiin, jos he eivät saada tehdä työtään niin hyvin kuin tietävät eettisesti oikeaksi. Tilalle on sitten yritettävä haalia keitä tahansa, jotka suostuvat sillä palkalla vaivautumaan työpaikalle.

Hävetköön nykyinen hallitus! Ihan varmasti löytyisi säästökohteita muualta kuin yhteiskunnan heikoimmilta.

Miksi esimerkiksi valtionyhtiöidenkin pomoilla pitää olla huippupalkat? Voisivat mennä muualle töihin, jos ovat niin ahneita. Tilalle varmasti löytyy pienemmällä korvauksella päteviä ihmisiä, joilla on sydän paikallaan ja arvot kohdallaan. Se selitys. ettei heitä saa pysymään paikoillaan, elleivät palkat ja edut ole huippuluokkaa, on osoitus siitä, että heidän pitää antaa mennä. Tilalle eettisesti korkeatasoisempia johtajia. Se vastaväite, ettei niillä rahoilla vielä vanhustenhoitoa pelasteta, ontuu pahasti. Olisi kyse eleestä, joka osoittaisi maan johdon tahtotilaa. Samassa hengessä löytyisi varmaan muitakin sopivia säästökohteita. Kyllä sitä paitsi muutamaan vanhusten tehostetun palveluasumisen paikkaan ja hoivakotiin niilläkin rahoilla jo  lisähoitajia saataisiin.

Monet vanhukset eivät valita, tai jos valittavat, heidän äänensä ei kuulu talon seinien ulkopuolelle. Ehkä arvellaan, etteivät he enää myöskään äänestä. Ehdotan, että kuuntelemme ja katselemme tarkasti, miten kukin puolue vanhustenhoitoasiassa toimii, emmekä enää äänestä niitä, jotka ovat valmiit pienentämään hoitajamitoitusta. 

Minulle on jo kirkastunut tämän hallituksen politiikkaa seuratessa se, mitä puolueita en ikinä, missään tapauksessa enää äänestä. Luulen, etten ole ainoa.