Vuorotteluvapaa hupenee hurjaa vauhtia. Pitäisi huolehtia siitä, että saan siihen liittyviä unelmia toteutettua: sellaisen tekemistä, mihin ei muuten ole aikaa.

 

Tärkeintä olisi fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kohottaminen. Se on jäänyt viime vuosikymmeninä työstressin ja kiireen takia turmiollisen vähälle. Toinen pikku idea on ollut sellaisiin kaupunginosiin tutustuminen, joissa en ole ennen käynyt tai joita tunnen huonosti - kotiseuturetkeilyä siis. Nämä kaksi yhdistyisivät mukavasti kirjastobongausprojektissa. Olen ajatellut kevään mittaan ruveta käymään niissä lähiseudun kirjastoissa, joissa en ole ennen käynyt. Siihen voisi yhdistää kävelyretken samalle kulmakunnalle. Jos menen kauas tai luonnon helmaan, voisin ottaa eväätkin mukaan ja viipyä vähän pitempään. Voisin myös välillä etsiytyä kivaan kahvilaan.

 

Oikeastaan ajattelin ensin kirkkobongausta, joka kiinnostaisi vielä enemmän, mutta kirkot ovat aina kiinni. Kirjastossa voi lepuuttaa jalkojaan ja käydä WC:ssä.  Arkkitehtuuria voi ihailla molemmissa, mutta kirkoissa se voisi olla vaihtelevampaa. Jos siis sattuu reitille auki oleva kirkko, pistäydyn ilman muuta sielläkin. (Onko jollakin tietoa arkipäivisin auki olevista kirkkorakennuksista?)

 

Alkajaisiksi laskin projektin laajuutta. Helsingissä näyttää olevan 39 kirjastoa ja yksi kirjastoauto. Olen varmuudella käynyt jo niistä 13:ssa sekä kirjastoautossa. Yhdestä en ole varma, joten parasta käydä katsomassa. Samalla reissulla voin bongata useampiakin kirjastoja. Mahdollisimman paljon yritän kävellä välimatkoja. Mennen tullen huristelen bussilla, sillä lähikirjastot on tietenkin jo nähty.

 

Jos intoa ja aikaa tuntuu riittävän, voisin laajentaa myös pääkaupunkiseudun muihin kirjastoihin. Espoossa näyttää olevan 14 kirjastoa, joita yhdessä olen käynyt, Vantaalla 11, joista myös yhdessä on tullut käytyä ja Kauniaisissa yksi.

 

Laitan oheen uuden sivun, jossa raportoin projektin etenemistä.