Viikko on ollut raskas. Japanin toinen toistaan huonompien uutisten seuraaminen on ollut masentavaa. Säteilyturvakeskuksen Keijo on ilta illalta yhä väsyneemmän näköisenä yrittänyt tv-uutisissa tulkita Japanin käsittämättömiä tapahtumia suomalaisille: Mitä vielä voidaan tehdä? Voiko tilanne vielä tästä huonontua?

Ydinvoimafanaatikot ovat ottaneet isoja, tietoisia riskejä, ja tällä kertaa niistä maksavat japanilaiset. Ketkähän kaikki vielä tämän jälkeen? Paljonko aikaa on jäljellä Sosnovy Borilla? Entä kymmenillä muilla huonokuntoisilla voimaloilla? Kauanko maapallo säilyy asuttavana?

"Ydinvoiman riskit ovat hyvin pienet - se on hyvin puhdasta energiaa", vakuutti muutama kuukausi joku suomalainen päättäjä. Todellako? Uskon enemmän sitä, joka puhui lopun ajoista. Viime ja tänä vuonna on tapahtunut käsittämättömän paljon pahoja asioita eri puolella planeettaa. Pieni ihminen hämmästelee. Elämmekö sellaista maailmanhistorian käännettä, joka myöhemmin muistetaan historiankirjoissa aina mainita käännekohtana?