Lähdin tänään töistä 17.30. Muistutin itselleni, että on vappuaatto. Päätin vilkaista bussissa puhelimesta iltapäivälehtiä päivän kevennykseksi. Hmm... ainahan siellä on kaikenlaista luettavaa. Jossakin vaiheessa nostin katseeni. MITÄ? Maisemat näyttivät vähän oudoilta. KÄÄK! Olin ajanut kaksi pysäkkiä yli vaihtopysäkkini! Ensimmäisellekin on reilu kilometri, joten tällä kertaa olin tosi kaukana. Voih. Ei auttanut muu kuin nousta pois kyydistä ja miettiä, mistä veisi suorin tie kotiin. Periaatteeni on, että jos ajaa ohi, joutuu kävelemään kotiin. No, puhelimen karttasovellus kertoi reitin ja sen, että kävely kestää 37 minuuttia. Ei muuta kuin marssimaan. Tulipahan ulkoiltua.

Alkumatka olikin mennyt varsin iloisissa tunnelmissa. Huomasin nimitttäin, että koulun lähimetsät ovatkin jo täynnä valkovuokkoja! Ihanan näköistä. Kävelyretkeni aikana näin myös ensimmäiset leskenlehdet. Niitä on kuulemma ollut jo jonkin aikaa, mutta minä en ole nähnyt. 

Kotipihalla riensin ihailemaan kukkapenkin krookuksia. Keltaisten lisäksi on noussut kaksi sinistä ihan hassuihin kohtiin. Kävin kurkkaamasssa myös raparperia, josta näkyy jo vähän lehteäkin. Sitten huomasin, että meillähän on omassa pihassakin jo valkovuokkoja. Mahtavaa. Kirsikkapuussa on isot silmut. 

 

Nyt on jo ilta - Mantan lakitus on ohi, ja mekin olemme jo ennättäneet aloitella wappujuhlintaa täällä kotosalla. Kuohuviiniä ja susheja. Polyteknikkojen kuoro laulaa perinteiseen tapaan juomalauluja. Sienipiirakka muhii uunissa. Jatkamme herkuttelua myöhemmin uusilla perunoilla, salaateilla ja graavilohella. Huominen piknik Ullanlinnanmäellä jää väliin, koska säätiedotus lupasi reippaita sateita. Sopii minulle. Ehdin miettiä opiskelutöitäni. Ja muita töitä.

Vappu on siitä erilainen juhla, ettei se ole pyhä eikä kirkollinen. Traditioita on, mutta tarvittaessa niistä voi joustaa. Tänä vuonna en ota ylioppilaslakkiakaan esiin, luulisin, kun en aio kaupungillekaan mennä. Torvisoittoa ja työväenlauluja toivon kuulevani huomenna radiosta, jotta pääsen perinteiseen tunnelmaan vesisateesta huolimatta. 

Hauskaa vappua kaikille!