Nyt se on menossa: viimeinen kesälomapäivä. Kuinka osaisin käyttää sen oikein ja järkevästi?

  • Kaikki ne "teen sen sitten lomalla" -puuhat, joita keväällä oli mielessä ja listalla, ovat tekemättä.
  • Lukuisia uusia hommia on ilmaantunut ja tekemättä.
  • Kaikki sadepäiväaskareet ovat tekemättä, koska ei ole satanut.
  • Kunnon kohotus on jäänyt aikomuksen asteelle, koska aika on mennyt autossa istuessa ja erilaisissa muissa aktiviteeteissa. Kunto on vielä surkeampi kuin keväällä ja raihnaus lisääntyy joka päivä.
  • Sää ei tänäänkään suosi sadepäivän puuhia, koska aurinko paistaa ihanasti ja päivästä saattaa tulla hyvinkin lämmin.

Vaihtoehtoja: 

- kävelen kirjastoon ja takaisin 

- pesen ikkunoita (pitää odottaa auringon kääntymistä)

- luen kesken olevia kirjoja loppuun (Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville - kerron siitä lisää, kunhan olen lukenut kokonaan / Opas venäläisyyteen (tietokirja, pientä pränttiä) / Den du inte ser -dekkari)

- teen ennen lomaa kesken jääneen työhomman loppuun ja lähetän pomolle - en ole koko kesänä saanut tehtyä ja se on jo ihan myöhäissä... laitan työpaperit muutenkin kuntoon ja katson työsähköpostiin...  EI VIELÄ!

- siivoan työpöytäni, vaatekaappini, kirjahyllyni, laatikostoni, astiakaappini...

***

Illalla selviää, sainko aikaan mitään. Luonteenpiirteistäni laiskuus tuntuu olevan tänään eniten vallalla. Savolainen ystävätär sanosi, että kaikki tekeminen kehtuuttaa. Mitähän arvoisat lukijani suosittelisivat päivän toimintaohjeeksi? (Yllättävän monta lukijaa tällä suhteellisen tylsällä blogillani tuntuu olevan, mutta vain muutama uskaltautuu kommentoimaan. Saisi myös kritisoida ja väittää vastaan!)