Viikko etäopetusta takana. Huh. Ei riitä mikään aika siihen, että ehtisi valmistella opetuksen, tehdä ohjeistukset kaikille ryhmille ja tarkistaa oppilaiden työt. Siinä sivussa havainnoida, kenestä ei ole kuulunut mitään. Sunnuntaista tähän iltaan olen vain työskennellyt, vapaa-aikaa ei ole juuri jäänyt. Viikonloppuna pitäisi valmistella tehtävät maanantaiaamuksi ja opetella pitämään oppitunteja videolla, ja maanantaiaamuksi olisi kiidettävä tekemään koululta haettavia monisteita, koska oppikirjoja ei ole vieläkään käytettävissä. Ensimmäinen etäkoekin pitäisi saada tehtyä.

Jos aion pysyä itse terveenä, on viikonloppuna ehdittävä tehdä muutakin. Aion siivota ja ulkoilla.

Korona-asiaa tulee joka tuutista. Minkähänlainen hässäkkä tästä vielä täälläkin tulee? Vanhukset ovat vallattomia eivätkä haluaisi pysyä kotona. Nuoret aikuiset eivät noudata ohjeita vaan bilettävät Lapissa. Ortopedit ovat kaikki karanteenissa samoin kuin monet muutkin matkustelua harrastaneet lääkärit. Testejä ei tehdä edes hoitohenkilökunnan kaikille oireilijoille. Mahtaako riittää hoitajia, lääkäreitä ja tehohoitopaikkoja sitten, kun kaikki nyt jo tartunnan saaneet sairastuvat - entä sitten kun heidän tartuttamansa sairastuvat? Emme ehkä pääse kouluuun vielä 14.4. 

Yhdysvaltoja olen aikaisemmin pitänyt monessa asiassa edistyksellisenä, mutta nykyisin se alkaa vaikuttaa takapajulalta. Korona on päässyt valloilleen, kun ei sitä aluksi otettu tosisaan. Nyt autotehtaat saattavat ruveta valmistamaan hengityskoneita ja kaikkia mahdollisia hoitajia ja lääkäreitä kutsutaan töihin. Ja tämähän on vasta alkua. Espanjassa ja Italiassa ollaan askelta pidemmällä, ja siellä tilanne on katastrofaalinen. 

On vaikea vieläkään ymmärtää, millainen vitsaus koronasta on tulossa. Ei pelkästään se, että monet menettävät henkensä, vaan myös taloudellinen katastrofi, jonka se tulee aiheuttamaan. Maailmanjärjestys tulee muuttumaan, sanovat monet. Millaiseksi, sitä ei tiedä kukaan. Täällä Suomessa toimeentulo on jo uhattuna monilta, kun kysyntä lakkaa ja yritykset kaatuvat. 

Sitä, millaiseen maailmanhistorialliseen vaiheeseen tämä pandemia liittyy, ei tiedä kukaan maan päällä. Kaiken keskellä on kuitenkin turvallista tietää, että kaikki on Jumalan tiedossa ja hallinnassa. Jos lähtö tulee omalle kohdalle, niin se käy siksi, että päivieni määrä tulee täyteen. Siitä päättää ja jo tietää Isä Kaikkivaltias.