Median seuraaminen on kiinnostavaa mutta myös ahdistavaa. Monet jutut ja uutiset aiheuttavat niin paljon ihmetystä, kysymyksiä, vastaväitteitä ja ahdistusta.

Viime päivinä mm. seuraavat:

1) Alkoholikysymys: Miksi uutisissa puhutaan aina juhlimisesta juopottelun sijaan: miehet juhlivat veneellä ja karauttivat karille. Paula Kokkonen on ihan oikealla asialla, kun hän haluaa poistaa alkoholimainonnan ja -tarjoilun mm. lätkämatseista. Miksi pidetään normaalina sitä, että kaikissa tilaisuuksissa nautitaan alkoholia? Lapset ja nuoret oppivat mallista enemmän kuin puheista. On huono malli, jos mitään juhlaa tai illanviettoa ei voi järjestää ilman alkoholia. Jos tällaista ehdottaa, tulee leimatuksi kielteiseksi kukkahattutädiksi tai vielä pahemmaksi. Itse en ole absolutisti vaan nautin alkoholia hillitysti silloin tällöin, mutta minua kauhistuttaa nykyinen alkoholinkulutus ja sen näkyvät seuraukset ihmisten ja yhteiskunnan elämässä.

Paula Kokkonen muistutti myös siitä, miten kielteisesti savuttomiin toimistoihin ensin suhtauduttiin, ja nyt savuttomia työpaikkoja pidetään itsestään selvinä. Vanhat tv-ohjelmat oudoksuttavat, kun niissä tupakoidaan kaikkialla kaiken aikaa, esim legendaarinen Kuustudio taannoin.

-       Entä mahtaako nuorten ja lasten lisääntyvä masentuneisuus johtua aikaisin aloitetusta runsaasta alkoholinkäytöstä? Sellaisesta on ollut tutkimuksissa viitteitä.

2) 2) Saksalaispoika soitti poliisille ja valitti pakkotyöstä, kun äiti oli pyytänyt tekemään kotitöitä. Jo on aikoihin eletty! Taitaa olla sitä narsistisukupolvea, josta saksalainen tutkija Hesarissa kertoi. Kannattaisi sitouttaa lapset tekemään kotihommia ihan pienestä pitäen eikä vain palvella heitä...

(

Nyt on jotakin häikkää tässä kirjoitusalustassa. Osa tekstistä katoaa marginaaliin, osa muuttuu pikkiriikkiseksi. Parasta lopettaa.)

3)   

 

2)