Kadullamme käy viikoittain ainakin kolmen eri firman roskisautoja, usein jopa samana päivänä lähes peräkkäin. Aikamoista rallia, joka johtunee nykytyyliin kilpailutuksesta. Aika paljon ajokilometrejä siitä varmaan kertyy kaiken kaikkiaan.  

Oma sekajäteastiamme tyhjennetään muistaakseni kerran kuussa. Silloinkaan siellä ei ole juuri mitään, sillä kierrätämme suurimman osan jätteistä. Eniten tulee energiajaetta, joka on itse vietävä keräyspaikkaan, joita niitäkin on vain muutama koko pääkaupunkiseudulla. Toiseksi eniten syntyy kompostijätettä, joka kaadetaan omaan kompostoriin. Sen määrä on lisääntynyt, kun olen päivät kotona ja teen enemmän ruokaa. Juureksien kuoria yms. tulee enemmän. Paperijätettä saattaa sittenkin tulla enemmän kuin kompostia, sillä päivittäinen sanomalehti on aika iso, vaikka se mainosten vähenemisen myötä onkin laihtunut muutaman vuoden takaisesta. Mainospostiakin tulee jonkin verran. Pidän ilmaisjakelulehdestä, koska siinä on paikallisia kaupunginosauutisia, enkä siksi halua kieltää mainoksia. Kartonkia tulee seuraavaksi eniten. Sen kierrätys samoin kuin lasinkin hoituu kaupassakäynnin yhteydessä, samoin pienmetallin eli folion ja säilykepurkkien.

Kauhistuttaa kuitenkin tämä jätteen määrä. Pidän meitä suhteellisen valistuneina kuluttajina, jotka pyrkivät minimoimaan jätteen määrän. Ei se silti kovin hyvin onnistu. Pakkaukset ovat moninkertaisia, ja kaikki mahdollinen on kääritty muoviin. Ällöttää kuulla uutisia valtamerten muovilautoista ja pursuavista kaatopaikoista. Maapallo hukkuu jätteisiin!