Tänään on viikon syysloman viimeinen päivä. Kyllä tuli loma todella tarpeeseen. Nyt pitäisi jaksaa vielä lukuvuoden raskain osa, kun pimeyden lisääntyessä työmäärä kasvaa valtavasti, kun arvosteluaika lähenee. Joka viikonloppu on monta koepaperi- ja ainepinoa "kotitehtävänä".

Hesarin yleisönosastossa on taas kritisoitu sitä, että lapsilla on lomia ja vanhemmilla vaikeuksia järjestää hoitoa. Uusin ehdotus on, että lomien sijasta olisi "toimintapäiviä", joissa ohjelma olisi kevyempää. Vanhemmat eivät ehkä tiedosta, että niiden suunnittelu ja järjestäminen on opettajille monesti vielä vaativampaa kuin tavallisten koulupäivien. Olisi vaikea ajatella pitkää, pimeää syyslukukautta ilman mitään taukoa - sitä eivät jaksaisi opettajat eivätkä oppilaat. Opettajilla sairastavuus varmaan lisääntyisi, kun vastustuskyky ei kestäisi pitkiä työpäiviä ja suurta työmäärää. Olisi uutta valitettavaa vanhemmilla, kun nykyisistäkin opettajien sairaslomista koulut saavat kuulla kunniansa. Valitettavasti opettajan työ on nykyisin niin kuluttavaa, ettei sitä ilman taukoja kerta kaikkiaan kestä. Kevätlukukausi on paljon kevyempi, kun on useita pikku lomia ja valo lisääntyy kaiken aikaa.   

Jaa-a. Päätin alussa pitää tämän blogin kokonaan irti työasioista. Nyt ryöpsähti tällainen kirjoitus. Töissä ollessa ei jaksa enää aiheesta kirjoitella, mutta loma näköjään lisäsi voimia siihenkin. Toivottavasti tämä aihepiiri ei tule tavaksi.