Viime yönä näin unia, jotka jäivät mieleen.

Ensimmäisessä minun piti tarkistaa vihreitä rintamamiestaloja, ja ennätinkin käydä ainakin kahdeksassa. Muistaakseni tarkistus koski putkistoja tms. teknistä.

Toinen uni käsitteli presidentinvaaleja. Olin pienessä seurueessa, jonka piti äänestää ja laittaa vaaliliput isoon läpinkyvään muovilaatikkoon. Mukana oli myös Paavo Lipponen. Kukin laittoi lippunsa sinne, jonka jälkeen laatikko avattiin ja äänet laskettiin saman tien. Kaikissa lipuissa oli äänestetty Haavistoa! Olimme hyvin hämmästyneitä, koska kaikki eivät olleet Haavistoa kannattaneet. Minä muistelin epävarmana, ketä oikeasti olinkaan mahtanut äänestää.

Ensimmäiselle unelle ei tule mieleen mitään erityistä tulkintaa. Toisen osalta huvittaa se, että joku päivä sitten luin jutun, jossa kysyttiin, olivatko ihmiset nähneet vaaliunia. Ajattelin itsekseni, että ei nyt vaaleista kukaan näe unta.  Heti oma alitajunta kehitti yhden. Unen muu sisältä kertonee vain siitä, etten ole vieläkään osannut päättää, ketä äänestäisin. Valinta on tehtävä kolmen kandidaatin välillä.