Vuosi vaihtuu - mikä muuttuu?

Kuulostaa kauhean kliseiseltä, mutta haluaisin saada itseni pikaisesti uuteen kuosiin liikkumalla enemmän ja syömällä terveellisemmin. Nyt loman aikana kaikki on ryöstäytynyt käsistä: olen syönyt suklaata ja muuita herkkuja niin valtavasti, että vaatteet eivät mahdu kunnolla päälle. Kun joulu meni sairastaessa, hellin itseäni syömällä... Totuuden hetki odottaa kohta, kun käyn puntarissa. Varmaan menetän yöuneni.

Nyt siis päätöksiä, jotka eivät ole kylläkään kovin persoonallisia tai erikoisia:

1) suklaan syönti loppuu samaan aikaan tämän loman kanssa (en sentään raaski heittää menemään odottamassa olevia konvehtirasioita...)

2) pienennän annoskokoa yleisesti

3) kuntosalille on ehditttävä kerran viikossa, ja lomaviikoilla kaksi tai kolme kertaa - alkaa ensi torstaina, kun olen taas kotona 

4) ulkoilua lisää; joka päivä kävelylenkille mars mars.

Jospa nämä auttaisivat ainakin alkuun. Sain myäs joululahjaksi uudet käsipainot, 2 x 2 kg. Niillä aloitan käsiharjoitteet heti huomenna. Tosin parin viikon kuluttua menen käsileikkaukseen, ja sitten on tikit kaksi viikkoa kämmenessä, joten tauko on tulossa saman tien. Sama koskenee muutakin kuntoilua. Kävelylenkkejä silloin voi varmaankin tehdä. 

Mihin toivoisin saavani lisää aikaa?

Liikunnan lisäksi ainakin lukemiseen, lempiharraastukseeni, jota en ole ennättänyt tehdä kuukausiin. Sairasloma on mainio aika siihen. Hesari vie nykyisin niin paljon aikaa, etten ehdi lukea kirjoja. Se on sääli ja harmi.

Haluaisin myös aikaa ajatteluun. Harmittaa, kun aina on niin kiire, ettei ehdi ajatella. Töissä ja kotona.

Haluaisin myös lisää aikaa hengelliseen pohdiskeluun tai lukemiseen. Teen suuren muutoksen iltatoimiini, kun vaihdan Päivän Tunnussanan Sanan aikaan. Olen käyttänyt PT:aa nuorusvuosista lähtien, ihan jo sukuperimäsyistäkin. Nyt kokeilen uutta. Sen myötä luetaan Raamattua kaksi lukua kerrallaan, toinen VT:sta ja toinen UT:sta. Sen myötä pitäisi edetä UT vuodessa ja VT kolmessa vuodessa. Saapa nähdä, miten maistuu. Pitäisi ruveta aiemmin iltatoimiin, että oikeasti myöskin ehtisi lukea kunnolla. Raamatun lukemiseni väheni dramaattisesti uuden raamatunkäännöksen myötä. Pitäisi tehdä parannus ja ottaa selvää, millainen nykykäännös oikein kokonaisuutena on.

Tässähän näitä hurskaita aikomuksia jo tulikin. Millaisia aikeita arvoisilla lukijoilla mahtaa olla?