Elämässä on eniten arkea. Monet asiat toistuvat rutiininomaisesti, mutta välillä jokin rikkoo tavanomaisen harmauden - tai mitä väriä nyt kenenkin arki on. 

Tänään tapahtui yhtä ja toista tavatonta mutta arkista silti.

  • Kelloni, jonka koneisto eilen vaihdettiin jätättämisen vuoksi, alkoi ensin edistää ja sitten taas jätättää. Heittäytyi siis arvaamattoman holtittomaksi. Olisi hurjaa, josa aika todella rientäisi niin kuin tänä aamuna näytti: tunnissa kuluikin kaksi. Vein kellon takaisin kellosepälle, ja nyt se odottelee taas uutta koneistoa.
  • Olin bussissa kotiin töistä palatessa niin keskittynyt romaanin lukemiseen, että unohdin jäädä oikealla vaihtopysäkillä pois. Jouduin naapurikaupungin puolelle. Ei auttanut kuin lähteä kävelemään kotia kohti. Onneksi osuin oikeaan aikaan palvelubussin pysäkille ja pääsin loppumatkan sillä - jopa lähemmäksi kuin tavallisella bussilla.
  • Lämpötila kipusi 19 asteeseen. Mahtavaa! Ensi kertaa tarkenin istahtaa pihakeinuun. 
  • Olin menossa uuden kotikaupunkipolun esittelykierrokselle tänä iltana. Onneksi tarkistin netistä. Se olikin ollut eilen. Olin merkinnyt sen jo vuoden alussa kalenteriini, joten on mahdollista, että aikaa oli vaihdettu. Olin tietysti saattanut merkitä sen väärälle päivällekin. Unohduksia ja väärinkäsityksiä sattuu nykyisin päivittäin. Olen hyvin huolestunut.
  • Kotona ei ole ollut pitkään aikaan kunnolla aikaa puuhasteluun ja järjestelyyn. Tänään siis vapautui aikaa, joten aloitin viemällä pääsiäiskoristeet varastoon ja etsimällä kesäkenkiä. Seuraavaksi voisin pakkailla villavaatteita kesäsäilöön. Se on mieluisaa sikäli, että todennäköisesti niitä ei enää ennen syksyä todellakaan tarvita.
  • Aamuisin on tällä viikolla ollut iso määrä lehtokotiloita samalla kävelytiellä matkalla samaan suuntaan kuin minäkin. Mihinkähän ne ovat menossa? Samaan bussiin ne eivät ainakaan ole ehtineet. Niiden lajitovereita on ilmaantunut pihaan joukoittain. Minulla ei ole luonnetta ryhtyä niitä kiehuvaan veteen hukuttamaan, niin kuin Armaani joskus tekee, mutta en tiedä, onko mitään ystävällisempääkään tapaa päästä niistä eroon. Ämpärillinen löytyisi varmaan helposti, jos alkaisi keräillä.