Kirjoittelin jotakin satunnaista juttua tietokoneellani tänään illansuussa. Yhtäkkiä käteni kai osui johonkin ja kuului suhaus. Ihan kuin jotakin olisi mennyt roskakoriin. En heti keksinyt, mitä oli käynyt. Mutta sitten yritin tallentaa kirjoitustani. Hui kauhistus! Dokumenttini katosivat sitä mukaa, kun niitä yritin klikkailla. Pian huomasin, että dokumenttien kansio - käytännössä siis lähes kaikkki mitä koneellani on - oli tyhjentynyt! Yhtään kilotavua ei ollut jäljellä! VOI EI!

Klikkailin sitä ja tätä ja yritin keksiä, mihin tiedostot olisivat voineet kadota, mutta en löytänyt niitä mistään. Vain roskakorissa oli tavaraa, mutta ei mitään uutta, vaan vain vanhoja roskia. Olin saada holtittoman primitiivireaktion. Onneksi tiesin, että Armaani tulee pian kotiin. Selitin sitten hänelle tilanteen ja epätoivoni syvyyden. Hän epäili ensin minun vain tumpuloineen tavalliseen tapaan, mutta onneksi suostui sitten katsomaan. Ja kas, hänelläkin kesti pitkään palauttaa tiedostot jostakin varmuuskopiosta, jonka löytäminenkin oli hankalaa. Hän silti sai sen tehtyä!

Luulen, että minulla on nyt kaikki tallessa. Vaarallista kuitenkin, että lähes koko elämän sisältö dokumentoituna on vain tietokoneella. Entäs jos painajainen toteutuisi ja ne katoaisivat lopullisesesti? Tämä varmaan aiheuttaa nyt toimenpiteitä. En osaa kunnolla edes  perusasioita tietotekniikasta. Lienee  syytä opetella mitä pikimmin ja toimia myös. Kyllä tämä sen verran säikäytti.