Saatiin lunta ja pakkasta. Mahtavaa! Maa on pehmeän valkean hangen peitossa ja kaikki näyttää puhtaalta. Pimeyskään ei enää ole niin pimeää, kun lumi valaisee ja heijastaa valoja. Lämpötila on nyt  -10°, ja kylmempää on luvassa. Olen todella tyytyväinen. Kunpa tämä jatkuisi pitkään. Kun pukeutuu lämpimästi, on todella mukava olla ulkona. Tänään oli ihan pakko tulla viimeiset metrit kotiin hangen läpi juosten, kun se oli niin mukavaa. Tuli avattua oikopolkua muillekin.

Huomiseksi kaivoin jo esiin oikeat talvikengät ja untuvatakin - sellaisen  sohvan näköisen - esiin varastosta. Toppahousuillakin lienee käyttöä.

TV kuuluu juuri kertovan, että lunta on nyt 37 senttiä Helsinki Vantaan lentoasemalla, ja se on ennätyksellistä. Pakkasta on kymmenkunta astetta, mutta tuuli lisää pakkasen purevuutta jopa kymmenellä asteella. Lapissa on nyt  -31°.  Tällaista pitää talvisään ollakin, eikä mitään ainaista loskaa ja vesisadetta. 

Aamuisin on hauska tarkistaa vasta sataneelta lumelta, keitä on käynyt pihalla yön aikana. Oravia, rusakoita (vaiko citykani pienistä jäljistä päätellen, voi ei!), kissa... Ja kadun puolelta on poikennut lehdenjakaja.