Kuuntelin juuri radiojumalanpalveluksen Kuusamon kirkosta. Tuli virkistynyt olo. Pyhäinpäivän kaipaus ja suru yhdistyivät ajatukseen jälleennäkemisen riemusta. Saarna sanoitti oivasti elämän ja kuoleman kysymyksiä. Kuvittelin avaria näköaloja kohti vaaroja ja tuntureita yhtä lailla kuin oman elämän pieniä hetkiä. Pyhäinpäivän virret ovat myös aina olleet lempivirsiäni. Kiitos, Taina Manninen! Kiitos, loistava urkuri! Kiitos, muut jp:n toimittajat!
 

Kuusamosta on kuulunut virvoittavia ajatuksia aiemminkin. Marika Villikan radiohartaudet ja koululaisjumalanpalvelus ovat tänä syksynä raikkaasti sanoittaneet uskonelämän kysymyksiä. On ollut ilo kuunnella, kun sattumalta olen osunut radion äärelle. Hartausajat eivät yleensä sovi minun aikatauluihini, mutta yhden kuultuani kuuntelin muut Yle Areenasta. 
 

Näinä aikoina, kun kirkossa käyminen ei koronan takia tunnu kovin hyvältä idealta, radiohartaudet ja -jumalanpalvelukset tuovat kirkon kotiin. Yleensä katselen striimauksia lapsuuteni kotiseurakunnan kirkoista, mutta jos Kuusamosta kajahtaa radion kautta, olen mukana kuuntelemassa!