Olin juhlaillallisilla avecina. Stressaava ajatus jo etukäteen, sillä pukukoodi oli tumma puku eli naisilla iltapuku. Minulla on kyllä kaksi iltapukua, mutta kumpikaan ei tuntunut mahdolliselta. Päätin ostaa uuden, mikä taas on helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin kun aikaa etsimiseen ei käytännössä oikein ollut. 

Kierros iltapukuja myyvissä tavallisissa vaatekaupoissa osoitti, että sieltä ei kannattanut toioa löytävänsä sopivaa. Siis erikoisliikkeisiin. Ainakin neljässä käytyäni ja useita pukuja sovitettuani voimat ja aika olivat jo lopussa, ja suunnistin viimein sinne, mistä edelliseni ostin. Kun  löytää asiantuntijan, homma helpottuu huomattavasti. Kerroin, mitä haen, ja eteeni tuotiin yksi puku. Kokeilin - ja se oli siinä. Sitten tosin alkoivatkin vaikeudet, joita en muistanut edelliseltä kerralta: normirintsikat eivät sopineet, ompelijaa tarvittiin tekemään korjauksia, jotka osoittautuivat tavallista mutkikkaammiksi, piti hankkia uudet juhlakengät, juhlasukkahousut, juhlalaukku, huulipuna, piti löytää uusi kampaaja, kun aikataulun vuoksi en ennättänyt omalleni, töistä piti spurtata todella nopeasti...

Juhlapäivä sujui kaikin puolin hyvin. Kampaus (annoin vapaat kädet kampaajalle ja sain ennennäkemättömän nutturaluomuksen) oli ok, Armaani toimi pukijana malllikkaasti, puku sopi tilanteeseen, juhlat olivat hienot ja ohjelma korkeatasoista. Illan aikana keksin vielä mahdollisen parannuksen puvun erääseen käytännön epäkohtaan. Kaikki hyvin.

Se mistä olen erityisen iloinen, on ammattilaisilta saamani hyvä ohjeistus erinäisistä asioista. Puvun suunnittelija vinkkasi silmälasiasioista, kemikalio-osaston myyjä meikkituotteista (tosin sain ripsivärinäytteestä allergisen reaktion), ompelija yleisemminkin pukujen korjaamisesta, kampaaja kampaukseen ja meikkaukseen liittyvistä yksityiskohdista. Niinpä olen valmis suosittelemaan heitä ystävilleni ja palaan varmasti samoihin paikkoihin, kun taas tarvitsen palveluja. 

Uuden iltapuvun hankkiminen tämänkertaiseen juhlaan ei olisi ollut välttämätöntä, mutta olen iloinen, että tein sen, sillä sain sen myötä paljon elämänkokemusta asioista, jotka ovat minulle aika vieraita. Jopa hetkellisesti nautin. Juhlatkin olivat ihan mukavat. OIkeastaan jo odotan seuraavaa mahdollisuutta pukeutua todella juhlavasti. Kaiken lisäksi tulin myös työllistäneeksi useita suomalaisia muutamaksi tunniksi.